7.10.2023 г., 8:58 ч.

В Държавата на падащия мрак 

  Поезия
130 2 3

В ДЪРЖАВАТА НА ПАДАЩИЯ МРАК

 

… как искам да се метна в някой влак и да избягам нейде надалече,

в Държавата на падащия мрак до гуша ми дойде! – да дишам вече,

да ме будалкат още – от зори! – кохортите от властни политици,

които трупат злато и пари във шкафчето! – а ние дъвчем трици,

по bTv, по Nova, в БНТ мисирките – цял ден! – им правят свирки,

 

но аз не гледам порно въобще! – и къртя ги с лопати и със кирки!

Ужасно ми се иска да съм благ дори и с тези адски гнусни хора.

Но всяка поносимост има праг! – Бай Ставри тия чака ги в затвора.

Отвъд проводих не един глупак, на моя гръб натрупал кош парички.

В Държавата на падащия мрак дано изгрее слънцето за всички!

 

6 октомврий 2023 г.

гр. София 19, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??