7.08.2011 г., 22:24 ч.

В един следобед летен 

  Поезия » Гражданска
510 0 4

 

В един следобед летен,
надолу от Бургас,
лежах върху вълните
по гръб и плувах аз.

И погледът ми беше
в небето устремен,
а гларуси и чайки
прелитаха над мен.

И мислех си, как нявга
и плажът позлатен,
и изгледът към Странджа,
достъпен бе за мен.

Днес всичко се продава
на разни чужденци,
на юпита, на мутри,
и прочее крадци.

И всичко се заплаща -
и въздухът дори.
И само към небето
си гледаш без пари!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??