5.05.2019 г., 20:11 ч.

В единство 

  Поезия
260 1 2

В ЕДИНСТВО

 

Господи, Ти, Който моите мисли четеш,
познаваш бурята вихреща се в душата ми.
Аз съм в Теб... Ти си в мен... в копнеж
да се запази в Твое Име целотата ми.

 

Ако се отдалечавам от Теб, приближи ме!
Дръж ме здраво в Шепите си благотворни!
В тъмнината праведния път покажи ми,
че пътища много, но винаги са спорни!

 

Изчисти съзнанието ми от мисли грешни!
Те пожари унищожителни палят пред мен.
А, аз искам добродетели да сея и истини...
Помогни, Господи, на Святото в мене родено!

 

Нека бъде Твоята воля съзидателна, Боже!
Подкрепяй Духа ми до последния час!
Нека съвестта ми е винаги будно тревожна,
за да не забравям, че в единство сме Ти и Аз...!

 

05 05 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??