12.04.2024 г., 19:27 ч.

В гората 

  Поезия
74 0 2

Когато нещо те тревожи.
Когато нещо ти горчи.
Не стреляй само по лисици.
Не падай мъртъв по очи!

Човек се учи да живее
дори когато му тежи,
да ходи винаги изправен,
та своя миг да удължи.

Създава си защитни думи,
маркира си и светове,
сред облаци от пеперуди.
И къщички от ветрове.

Човек тренира сетивата,
дори да няма сетива.
Усеща вятъра в гората.
И ходи с него за дърва.

Където често ескалира
това, което го гнети,
но там се учи да жонглира.
И брадвата си да върти!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сега попаднах на творчеството ти. Пишеш интересно.
  • Много потенциал има тук! Страхотно, изключая последните четири стиха. Там мен лично ме загуби.
Предложения
: ??:??