30.10.2007 г., 20:50 ч.

В гората на влюбените души 

  Поезия » Любовна
664 0 1

В гората на влюбените души

 

Светът е пълен с чудеса,

само ти трябва ги видиш.

Дали е в цветята ярки,

или в порасналото дърво.

Може да се крие и за усмивка

или докосване нежно.

Усещаш ли го, във въздуха

чувство обладаващо те целия,

разхождайки се из старата гора.

Тук се крият чудеса, малки тайни.

На място, където може да сме

само ти и аз на света.

Може да са в песента на славей

или в мелодията на вятъра.

Скрити зад нежния поглед

или открадната целувка. 

В тази гора на чудесата

не е важно кой си, откъде.

Ти си ти, сега и завинаги,

част от всичко, част от живота.

И когато я откриеш, половинка идеална,

от първия миг ще знаеш,

че това е тя и завинаги ще бъде.

В света има и много трагедии,

в жестокостта си, може да ви раздели.

Но споменът ще остане жив

и след години пак ще се съберете

две сенки, останки от хора

и ще се слеете в едно, завинаги.

Защото както сърцата ви са ваши,

така и съдбата си е казала думата

на това място, далеч от света,

където света няма власт

и цари хармония, ще сте заедно.

Духове, свободни души,

тук ще бъде новия ви дом.

И ако някой ви съзре,

минавайки през гората, ще рече:

“Ето ги отново заедно,

различни като деня и нощта,

те откриха малкото чудо,

наречено просто любов.

И това е силата, която ги пази.

Завинаги, те са част от тази гора.

Завинаги, ще бъдат заедно.”

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оригиналаната ми творба с това име е различна, но ако я кача някой ден няма да е в поезия, че е пет страници на компа.
Предложения
: ??:??