Със страх от вендета на трите момета,
не стъпвах самичък на плаж.
От Санта Марина, не ходех в Градина.
Шампанското стана мираж!
Бях мил със жената, дори и с родата.
Вечеряхме всички накуп.
Със стринки и тъщи оставах си вкъщи.
Мълчах покрай тях като труп.
От сутрин до вечер търпях умни речи.
От всеки приемах съвет.
Изслушвах тиради, от стари и млади.
Превърнах се в правилен зет.
Аз тичах към плажа, помъкнал багажа
на цялата смешна рода:
Чадъри… кревати… кюфтета с домати
мъкнех със морна снага.
Веднъж - балдъзето поиска в морето
да порим вълните със джет -
Моменце - пъпчиво, не много красиво.
С две дини узрели отпред.
Качих я зад мене. Допря ме с колене.
Подадох на ръчката газ!
Отпраших в морето, навътре, където
не можех да видя Бургас.
Прескачах вълните и чувствах гърдите
на младата стройна жена.
Но важна пружина - в мотора замина.
Поспряхме далеч от брега.
Погледнах страхливо момето пъпчиво,
а то се притисна към мен.
Харесвах жената… Но не и сестрата!
Отблъснах я леко смутен.
А мойта роднина - нещастна бамбина,
започна по мен да крещи!
Опита да драска, с ръце да ме пляска!
Да вдига в морето вълни!
Изпаднах в отбрана, и взех че я хванах
случайно за бюста голям!
Усетих - сърцето, как думка в момето!
Реших да потъна от срам!
Макар без жилетка в морето се метнах!
В студената, тъмна вода!
А Спаска - от джета - изстреля ракета!
Размаха ръце към брега.
Аз плувах навярно - сто метра сумарно.
Издъхнах, изплезих език!
Изтръпнах в краката, намокрих главата!
Издадох нерадостен вик!
Видях мигом Ада и в него как страдам!
Там беше и мойта рода!
В казана - над мене - с очи зачервени!
Натискаха мойта глава!
Едва стигнах плажа… и кво да ви кажа,
жена ми ме прасна с юмрук!
Добрата сестричка, излъгала - всички,
че аз съм неверен съпруг!
Погледнах жената, погледнах родата -
Те бяха - едно към едно!
Събрах си чадъра и хукнах към къра.
Трагично бе мойто тегло!
Поседнах невинно на бира в Градина.
Размислих за мойта съдба.
Прибрах се навреме, ожулил колене!
Протегнах за прошка ръка!
Юри
Йовев
Юли
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени