29.06.2007 г., 0:51 ч.

В името на розата 

  Поезия
675 0 1
Роза казваше се тя.
Роза - името на любовта.
Роза - червена кат кръвта,
по-страшна даже от смъртта.
Нея аз дарих я с радостта,
но рано тя си отиде от света - 
живяла само зарад две неща,
умряла в името на Любовта.
Прекланям се пред нея аз сега,
Роза казваше се тя.

18.11.1995 г.

© Мариета Аргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??