30.05.2019 г., 22:11 ч.

В кръчмата...3 

  Поезия » Друга
125 0 0

 

 

В кръчмата...3

 

В ритъм дрънкаща китара

и прегракнал саксофон

със мелодията стара,

бяха музикален фон...

Тук на миналото, (често

и не канени дори),

Демоните ни посрещат,

но се случват и добри...

 

А във кръчмата крайбрежна

аз бях оня „стар” моряк,

със лулата неизбежна

стъпил в тази нощ на бряг...

Кръстопът на ветровете

в кръчмата ме завъртя,

но гневът на боговете

вече стихнал бе в нощта...

 

Оцелял на урагана

във зловещото око

морска болест” тук ме хвана,

но и проумях защо...

 

... Ще ми липсват: всеки вятър,

но и всеки мамещ бряг...

... На вълните в необята

незатихващият бяг...

Ще ми липсва хоризонта,

всъщност: Времето отвъд,

щото спра ли да го гоня

аз ще тлея в тиха скръб...

Болката ще ме измъчва

свила волната душа

и ще трябва цяла бъчва

с вино да я утеша...

 

... но и още: сто певици

да ми пеят за страстта,

(отвъдморски хубавици

огнени във любовта)

че във кръчмите моряшки

в буря сигне ли до бряг

пие ром във водни чаши:

– всеки оцелял моряк!...

 

12.06.2016./ Едно време в Океана

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??