8.07.2013 г., 7:40 ч.

В кръчмите моряшки... 

  Поезия » Друга
447 0 3

  В кръчмите моряшки...

                       ...петнайсет души във ковчега

                          на мъртвеца, йо-хо-хо и бутилка ром...

 

Във кръчмите моряшки

по всички континенти-

се пие на юнашки

отровно на проценти...

 

Във кръчмите моряшки

по всички континенти

в големи, водни чаши

разреждат рома с бренди.

 

Във кръчмите моряшки

на всички континенти

красиви Пепеляшки

седят на коленете

 

на старите моряци

димящи със лулите-

засукали мустаци,

загладили брадите...

 

Във кръчмите моряшки

залага се до края,

а  наглите апаши

от своя опит знаят

 

какво е да опиташ

моряк на зар да мамиш,

или пък с карта скрита-

догде си жив ще жалиш...

 

Във кръчмите моряшки

на всички континенти

нахлупили фуражки

щом някой им подметне

 

обидна дума, лошава-

моряците се бият

коси, бради разрошили

и сядат пак да пият...

 

Коста Качев,

                              някога в Атлантика

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??