9.06.2013 г., 18:42 ч.

В кюпа 

  Поезия » Гражданска
357 1 0

Ние нямаме нищо нормално,

нито пазари, ни политици,

нито съдии, нито войска!

Нямаме болници,

нямаме влакове, нито вагони,

нито учители вече,

няма заплати, нямаме пенсии,

няма будители,

нямаме граждани, нямаме бунт!

 

Ние си имаме само лаячи,

мошеници с блага усмивка,

завили ръкави лапачи,

депутати в дълги почивки,

виртуози на далавери,

ловки играчи и нагаждачи,

брутални мутанти

с лъскави чанти,

ербапи – чукачи,

кръчми с пилони,

келнери в чупка,

камериери,

сводници в дупки,

нечистоплътни милионери!

 

Във този гювеч

нормалното никой не ще го намери.

"Така да я караме,

всички да свикват!"

мъдър съвет на поредния луд.

А гласът на реалния,

гласът на нормалния,

гласът ти, мой драги,

как ли си мислиш, че ще е чут?!

гр. София, 05.04.2013 г. 

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??