27.09.2019 г., 8:36 ч.

В микрокосмоса ни 

  Поезия
145 1 0

Ако знаехме,
че навлизаме с теб в големия адронен колайдер
и че всичко, което ни предстои,
е дълбоко до неизвестност,
и ако трябваше
ние сами да намерим пространство,
във което да реализираме нашето срещане;
ако някой бе казал,
че частицата Бог наистина съществува
(не просто вярва, а вече е минал край нея)
и че взривът неминуемо ще обърне света ни
с главата надолу и
ще отплуваме
сред блестяща феерия....

 

Но  не знаехме.
И объркани до невежество
се превърнахме във лъчи и поток неутрони.
Разпиляхме душите си
и, обречени на несрещане,
в предстоящите хиляда години
ще се гоним. 
В  просторите
ще се гоним.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??