В Морето влюбени мъже́...
Магия в синьото се крие
и дърпа ни като с въже́...
Морето, корабът и ние –
в Морето влюбени мъже́...
Тук птиците дори не стигат,
тук само вятърът снове́...
И дързост, корабът и ние –
в Морето влюбени мъже́...
Но някъде навярно остров
очаква ни с премигващ фар
и със любов, която просто –
приемаме за божи дар...
Пристанище с моряшка кръчма
където станали на крак
до изгрев пеем, че измъчва
ни дълго липсата на бряг!...
И над вълните с чакан вятър
щом песента се понесе́
е време за любовен шатър –
в Морето влюбени мъже́...
... В Живот стихийно-ураганен
с вълните сме в Безкрайността,
но вечно с древен зов спонтанен –
мечтаем тъжно за Дома́...
05.12.2020./Едно време в Океаните
© Коста Качев Всички права запазени