27.09.2014 г., 20:55 ч.

В насрещното 

  Поезия
299 0 1

Не си до мен и даже не тъжа,

че празна ми е стаята, сърцето.

Не си до мен, съвсем си е така,

и даже лекичко ми е небето.

 

Не ме дочака - даже не помръкнах,

сред хиляди завеси и платна.

Рисувам, пиша никак не замлъкнах,

дори на пролет сбирах си цветя.

 

Дори таванът си изчистих,

прострях прането, пода с парцал.

Изтрих дори и свойте мисли

и сякаш никога не си живял.

 

А ти навярно в ритъм с крачки,

пришпорваш светли улични платна

и с някакви си непознати си говориш,

че имал си на времето жена.

 

Една такава чиста и благоуханна,

несрещната дори в пролетта

и даже никак не е странно,

че се движим в насрещното, едва.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??