В немилост
Завистта сърца почерня,
Носи на човек беди,
Тя е болест непотребна
И нанася куп злини.
Ревността е нейна сянка,
Пълна с мъка и сълзи,
Със ненавист се облича,
Да руши любов, мечти.
Завист, ревност и омраза
Тровят нашия живот,
Много хора са в немилост,
На тревогата – в хомот.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени
впряга ни като животни
и лази като зараза
по сърца - от сълзи потни!
Много ми хареса!