16.09.2022 г., 10:12 ч.

В нея видя ... 

  Поезия » Друга
242 3 4

          Това, което могат и виждат очите ни навън,

          е проекция на истинското, дълбокото в нас.

 

 

... и буря ненадейно връхлетя.

Градушка би. За кратко. Отлетя.

 

Обрулено, дървото се присви,

но с болка свело  поглед се смути -

в отронен лист наместо одеало

и женското, и мъжкото начало

в два нежни къса ледени видя.

Замисли се дървото и разбра -

топло и студено са в контраст,

градушката е плод на дива страст!

Усмихна се дървото и ... прости -

любов и в нея има, може би ...

© toti Всички права запазени

  855 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??