4.07.2008 г., 12:49 ч.

В нищото... 

  Поезия » Философска
652 0 7

В нищото...

 

(На М.)

 

Аз винаги се ронех мълчалива,
а вятърът обливаше ме с устните
на любовта, която си отива
и с песента на миналите чувства.

Рисуваща картините на времето,
забравих този миг да изживея...
И някъде забравих още нещо,
но болката си да забравя не умея.

И без посока някак се изгубих.
Заспивах. Не сънувах нищо.
Не виждах. Никого не чувах.
И даже в мислите си липсвах.

Докоснах се до нещо истинно.
Рисувах, пишех и видях...
че мойто Всичко е по листите,
а аз по Нищото го разпилях.

На никъде отиваща се спирах.
И просто да повярвам не можах.
Аз търсих те - не те намирах.
Животът ми се пръсна като прах.

Във дните ми се вляха пеперуди.
Поглеждах се. Не се познавах...
Отново бях и притежавана, и друга -

без теб за кой ли път оставах...

Във коловозите на мойто вчера
в очите ничии аз съм и бях...
За Никого не значех Нищо
и в Нищото накрая се видях!

© Единствена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??