29.03.2021 г., 18:16 ч.

В нощта на Персеидите 

  Поезия » Любовна
375 0 1

 

В нощта на Персеидите...

 

... и как кажи ми да забравя

нощта и твоите гърди,

и как танцувахме тогава

под  дъжд от падащи звезди...

 

... А въздух с дъх на зрели праскови,

бе с нежен по́вей между нас

и плахо те докосвах ласкаво

с нео́съзната о́ще страст...

 

И като приказка бе сякаш,

това което в тази нощ

от мене и звездите чакаш –

за да потънеш във разкош...

 

А що́то сигурно и ние

дошли сме от една звезда –

във Персеидите се крие

забравената ни съдба!...

 

Но в тази нощ на откровения

и ще си спомним може би́ –

и за космичните прозрения,

и за човешките съдби́!...

 

... А в „лудостта и в съвършенството“

събрали сили изведнъж

и ще потънем във вълшебството –

на Любовта под звезден дъжд!...

 

29.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??