6.05.2007 г., 0:42 ч.

В НОЩТА НА ВЛЮБЕНИТЕ МЛАДИ 

  Поезия
615 0 2
 

***


В нощта на влюбените млади

над окосените ливади

струеше див божествен лъх.

Небето цяло бе пробито

и светеше - искрящо сито

с безброй звезди

без дъх.


Стояхме двама под луната 

и  сенките ни по  реката

отплуваха    от нас...

Лицето ти бе  засияло

а мойто - синьо огледало

на  горския захлас.    


Дали бе вчера или утре -

до днес душата ми  се лута

да дири оня Храм...

Реката сенките отнесе

и лятото посърна в  есен,


но ти си още там.

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??