22.11.2015 г., 23:42 ч.

В новия Милениум 

  Поезия » Философска
206 0 0
В новия Милениум
 
Отива си сега и този двайсти век.
Набързо си сменихме календара...
Какво ли не е скрил у себе си човек,
изпращайки годините си стари
 
За първи път, в живота си, изпращам Век!
До днеска все годините сменявах...
Отива си от нас Милениум не лек...
Свидетел на поличбите му станах.
 
Лаская се от туй и чувствам се щастлив!
Не може всеки с туй да се похвали...
Не казвам, че живота е красив
и трябва с това да се хвали!
 
Аз без да искам времето си съчетах,
с такива най- отправни дати...
Щастлив съм,че преди живота си не спрях,
Съдбата от света не ме изпрати!
 
Надеждата, че няма в двайсти век, да спра,
аз съкровено в себе си я носех...
Че в новия Милениум ще заора,
аз без да моля си изпросих!
02. 01. 2000г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??