"А бяхме млади... Бяхме толкоз млади",*
а пък сега – "За Бой" , "Отбой"!
Потънахме във нов живот – метален,
с гръд стоманена ни посрещна той!
И някак си след първата уплаха,
всеки от нас си прави равносметка,
че беше времето... Живяхме!
Оттук нататък – двегодишна клетка!
Живеем от метал обиколени
и някак си ний ставаме метал,
но дупка някъде в метала свети –
сияе там младежкият кристал!
Опитват се отвора да запушат,
но ний възставаме, роптаем, не мълчим,
ала гласът ни се не слуша,
и пак покорно свеждаме очи!
____________________________
* - "Писмо" Н. Вапцаров
© Момчил Манов Всички права запазени
спирала вечна
този път лъжата победи
но годините менят се
пак ще бъдат дни добри.