6.12.2007 г., 13:50 ч.

В очите ми 

  Поезия
678 0 19

Заспиват зад очите ми копнежи,

потъват във зеничните морета

отминали лета и снегове,

а слънчевият сън на ветровете

проблясва по зелените ми ириси.

Роят се във очите ми мечти

и топли пълнолуния с усмивки...

И дирите на падащи звезди

оставят отпечатъци в сълзите ми.

Изплакани дъги трептят в очите,

потекли със палитра цветове.

И птиците, прокудени, долитат

в искрящите си, пъстри светове.

В очите ми залязват бавно дните

и нощите се леят като дъжд,

а розовите пътища поникват

от влагата на утринния дъх.

В очите ми е облачно от нежност

и пада виолетова мъгла,

когато разтопено те поглеждам

в премрежената мека тишина.

Покълва във очите ми любов...

В зелените полета диво дните

те чакат. Ако си готов,

ела и надникни в очите ми!

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??