Заспиват зад очите ми копнежи,
потъват във зеничните морета
отминали лета и снегове,
а слънчевият сън на ветровете
проблясва по зелените ми ириси.
Роят се във очите ми мечти
и топли пълнолуния с усмивки...
И дирите на падащи звезди
оставят отпечатъци в сълзите ми.
Изплакани дъги трептят в очите,
потекли със палитра цветове.
И птиците, прокудени, долитат
в искрящите си, пъстри светове.
В очите ми залязват бавно дните
и нощите се леят като дъжд,
а розовите пътища поникват
от влагата на утринния дъх.
В очите ми е облачно от нежност
и пада виолетова мъгла,
когато разтопено те поглеждам
в премрежената мека тишина.
Покълва във очите ми любов...
В зелените полета диво дните
те чакат. Ако си готов,
ела и надникни в очите ми!
© Инна All rights reserved.