26.01.2008 г., 9:09 ч.

В очите ми живеят ято гарвани... 

  Поезия » Друга
1503 0 28

Над табора е тъмно като клюка.
Мирише на луна. Узряла дюля.
А вятърът зад хълма се потурчи -
като евреин зад арменска булка.
Мъжете стъкват огън - да танцувам.
Ще плюя на жаравата им тясна!
На ромски всички цигани да псуват,
ако сега не разберат каква съм!
Пет века им доказвам, че съм Яна...
И горда - като Йово - им се плезя.
В очите ми живеят ято гарвани,
които от врабчета съм отгледала.
Откраднах кон - не станах конекрадец.
Но дяволът накрая го отлъчват.

С последната си обич ме намразиха.
И Бог ме приближи - с едно възкръсване.

 

2007

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??