12.01.2008 г., 14:10 ч.

В огледалото 

  Поезия » Философска
566 0 6
Гърбът ми изглежда като игленица.
Неизвестен цирков виртуоз
ножове е забил във мен.
Главата ми прилича на паница,
в която се налива масло
върху фламбе от нерви.
Очите ми са дула вулканични -
изригват блясъци и сълзи, и усмивки.
Ръцете ми - на кранове прилични,
понасят отговорности с камари.
Оглеждам се във огледало от лица
и виждам проблемите стари,
но не и себе си там.

Душата ми е спомен от камбана,
която пее: ”Сам... сам-сам, сам-сам”.

© Люска Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??