20.02.2019 г., 8:13 ч.

В памет на Дядо Добри 

  Поезия » Философска, Гражданска
1527 1 4

                                      В памет на Дядо Добри

 

Вече те няма, над нас грее твоята звезда,

в сърцата ни ще остане твоята доброта.

Превил си ти  на две своята снага,

Ти гледаш ни тих и смирен отгоре на небето сега,

дали както обещаваме правим добри дела.

 

Пак същия си тих, усмихнат и обикновен,

но в душите наши ти остана, необикновен!

Видях ликът ти високо в една ярка звезда,

и ореол видях над  побелялата  твоя глава!

 

Ти беше велик Българин, обикновен Човек,

 с ценностите в живота от миналия век!

Целуваше ръцете на всяко малко дете,

ти вярваше в бъдещото  наше поколение!

 

Добър като името си ти остана в нас,

ще те помним и почитаме всеки час!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??