В памет на Дядо Добри
Вече те няма, над нас грее твоята звезда,
в сърцата ни ще остане твоята доброта.
Превил си ти на две своята снага,
Ти гледаш ни тих и смирен отгоре на небето сега,
дали както обещаваме правим добри дела.
Пак същия си тих, усмихнат и обикновен,
но в душите наши ти остана, необикновен!
Видях ликът ти високо в една ярка звезда,
и ореол видях над побелялата твоя глава!
Ти беше велик Българин, обикновен Човек,
с ценностите в живота от миналия век!
Целуваше ръцете на всяко малко дете,
ти вярваше в бъдещото наше поколение!
Добър като името си ти остана в нас,
ще те помним и почитаме всеки час!
© Валентин Миленов All rights reserved.