7.06.2011 г., 13:57 ч.

В плен 

  Поезия
585 0 1

Не оставяй ме сама, в плен на тази самота,

не оставяй ме сама, в плен на мрака.

 

Пленница твоя не ще пребъда, нито затворница

в твоите килии мрачни.

 

Ангел с теб съм, в плен на красотата си ти

сега, в плен на мрака, аз съм тук.

 

Този коридор, тъй празен и мрачен, о, велики

духове, чуйте моя глас, при мен елате и ми

помогнете.

 

Ти си наша пленница, ти си наша пазителка,

на мрака, светлинатa и всичко живо около теб.

 

В плен съм аз сега, от тез окови да се измъкна

аз не мога.

 

 

 

© Надя Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??