6.09.2005 г., 16:08 ч.

В пробуждане на зримото 

  Поезия
777 0 1

Очите ми танцуват между зримото,
завъртат се
изтънчено с финес.
Разкриват се,
проникват и дълбаят се.
Разтварят се,
прилепват и искрят.
Топят се,
претворяват се и пият се
От щастие болят или кървят.
Събуждат се,
преди да са събудени.
По очните дъна се стича слуз
от лепкавата сладост
на живота си,
избодени и слепи са преди
умиращия в себе си
да тръгне по пътя.
Неприетото тежи и нямаме го
зримото си, нямаме,
но кой ли го пробужда ми кажи...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Събуждане на сетивата, докато още спят в осезание. Харесва ми много, Йоанна!
Предложения
: ??:??