6.05.2010 г., 15:05 ч.

В сивото 

  Поезия » Друга
518 0 0



И преследвам тихото вълшебство

на огрените от слънцето сълзи.

С тях се изпарява всяко детство

в свят на най-безжалостни лъжи.


Аз знам, че и светулките тъгуват...

и умират с вятъра, щом чуят моя стон.

Тишина. Ала пак във мен изплуват

всички звукове, някога нахлули с взлом.


Преследвам себе си във ален мрак.

И тъй на сенките намирам пътя.

И дяволски се лутам в онзи такт,

от който цялата настръхвам.


Видях, че тъмното не е съвсем за мен.

Но светлината също често ми е чужда.

Успях. Намерих своя дом поне за ден!

Във сивото намерих красотата будна.

 

 


© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??