5.08.2018 г., 22:39 ч.

В спотаения свят... 

  Поезия
494 1 4

В спотаения свят, запокитен в отровни клисури,

дето пъклени сенки душат в зъби зли Любовта,

сам и светъл, със думи Поетът безгрижно рисува

небеса доверчиви, слънца и лазурни цветя.

 

И криле си рисува Поетът, а после, невинно

ги намята на рамо и тръгва през тръните бос.

А крилете огромни чертаят пътека в пустинята -

там, където преди векове е преминал Христос.

 

И по стъпките бели покълват звезди и надежди,

перуникови мълнии разтопяват пустинния прах.

А словата - слънца най-вълшебния пъзел подреждат,

разпилели страха до самия космически праг.

 

И под светлия поглед на тихото слънчево чудо

онемелите сенки се стапят без шум, без следа.

А светът се надига на пръсти, в зората събуден,

по пътеката бяла поема, пречистен и благ.

© Мима Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??