15.07.2023 г., 12:42 ч.  

В средата на лятото 

  Поезия » Друга
251 1 2

 

Всред лилави цветя търся спасение

Някъде там в средата на лятото.

Някъде там в неосъзнатото щастие.

Някъде там сред жита и поляни.

 

Днес е отново средата на лятото.

И пак тръгват у мене прастари потоци.

Прастари потоци - жизнени сокове на вечното лятно усещане за безвремие.

 

Всред лилави цветя търся спасение

Бос вървя в сърцето на лятото.

В сутринта благословена от слънцето.

И в нощта - под безкрая.

 

Днес е отново средата на лятото.

Сутрин е, пърхат крилати създания.

И си мисля  какво са това пеперудите.

Не са ли те мисли родени от лятото?

 

 

 

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота!
  • "И си мисля какво са това пеперудите.
    Не са ли те мисли родени от лятото?.." не знам и аз какво са това пеперудите, но ако отидеш на интервю за работа и те попитат какво животно си (?!?) в никакъв случай не казвай, че си пеперуда... a dog!.. "Бос вървя в сърцето на лятото." !
Предложения
: ??:??