22.03.2024 г., 11:47 ч.

В стъпките ми никнат… виолетки 

  Поезия
116 6 15

На припека встрани от пътя,

в стъпките, оставила ни Пролетта

люлеят стъбълца напъпили

най-дъхавите пролетни цветя.

Дали художник мним е сбирал

в палитрата си синьо от небето

и с алено от залеза карминен

обагрил е цвета във виолетово?

На пръсти стъпвам, за да вдишам

теменужената дивна нежност,

подобно стих, от Яворов написан

с мастило в резедавата безбрежност.

Във въздуха витае ароматна влага.

Усещам Пролетта във всяка клетка!

И кълнове от радост избуяват,

а в стъпките ми никнат… виолетки.

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??