Mar 22, 2024, 11:47 AM

В стъпките ми никнат… виолетки 

  Poetry
118 6 15

На припека встрани от пътя,

в стъпките, оставила ни Пролетта

люлеят стъбълца напъпили

най-дъхавите пролетни цветя.

Дали художник мним е сбирал

в палитрата си синьо от небето

и с алено от залеза карминен

обагрил е цвета във виолетово?

На пръсти стъпвам, за да вдишам

теменужената дивна нежност,

подобно стих, от Яворов написан

с мастило в резедавата безбрежност.

Във въздуха витае ароматна влага.

Усещам Пролетта във всяка клетка!

И кълнове от радост избуяват,

а в стъпките ми никнат… виолетки.

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??