9.11.2007 г., 9:02 ч.

В свистенето на есенния вятър 

  Поезия
608 0 2

В свистенето на есенния вятър

 

В свистенето

на есенния вятър

дочух безброй

крещящи гласове.

Събрани в едно,

те питаха

( дали, за да узнаят,

 или не) :

- Къде е силата на любовта?

Без да се замислям,

отговорих:

- Във живота!

Без да се замислям

се обърнах към

Голгота

и видях

Свята кръв,

отмиваща греха.

Видях страдание

и смърт,

и празен гроб,

и нов живот,

и оправдание.

В свистенето

на есенния вятър

дочух безброй

крещящи гласове.

Дали, за да узнаят,

или не, те питаха:

- Можеш ли да видиш

любовта?

Отговорих:

- Толкова е просто.

Ето Го.

Облечен в светлина.

 Възкръсналият Господ.

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??