25.06.2019 г., 19:12 ч.

В свят маскараден 

  Поезия » Друга
96 0 0

В свят маскараден

 

Как се живее в свят маскараден?
Маски... за пребиваване скрито,
образци от някъде окрадени,
но развявани на показ открито.

 

Как се живее в нощна пустиня?
Навсякъде пясъци пусти и голи.
Капе студ като сляпа милостиня.
В студ полусънно душата се моли.

 

Как се живее двойнствен живот?
Не. Не е двете страни на медала.
Вътрешен усет за поругания скот.
Изглед външен – станиолово бяло.

 

Живее се. Нелепото бъдеще е това.
Свиква се. Със всичко, Боже, се свиква.
Важното е да вдигнеш гордо глава
и наложиш маска щастлива, с усмивка...

 

25 06 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??