31.03.2019 г., 20:51 ч.

В съня дървета в розово цъфтят... 

  Поезия » Друга
410 6 13

В съня дървета в розово цъфтят,
южняк прегръща лястовиче ято.
И дъхавите люляци плетат
дантели в цветовете на дъгата.

 

След ледената зимна тишина,
цигулките настройват си щурчета.
Събудени от глъч и топлина,
цветя отварят сънени очета.

 

Опушеният и намръщен град,
осъмва с нова, разноцветна риза.
Тъга забравил и отново млад,
болежките на зимата хариза.

 

Ще хукнат луди ручеи. Април,
в очите на цветята ще наднича.
Тъгата ще забрави, преоткрил,
един поет, че жив е. И обича.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??