23.02.2011 г., 22:21 ч.

В съня, над пропастта 

  Поезия » Гражданска
583 0 2

... Денят е сън.

Сънят е ден.

Кошмарът –

винаги със мен.

 

 

Отчаян вик!

Отчупена скала

над теб

чудовищно

виси...

Безкраен

миг.

Напразно търсиш

с пламнали очи

Всевишния –

де те спаси

от гибел в пропастта.

Излишна е

надеждата дори

за бърза смърт!

Тук милост няма.

 

Ужасèн,

ти виждаш само

как в нощта,

зловещо черна,

с гняв

скалите

се откъртват.

Изведнъж...

животът ти по чудо

е спасен.

Но радостта –

във теб,

около теб, под теб –

навсякъде

е мъртва.

 

Като змия боа,

в гърдите

впита,

мъката тежи.

От болка

ще се пръснеш!

 

Долу 

хиляди се гърчат...

Майчица България

в конвулсии лежи.

 

 

 

Иван Бързаков, март 2010

 

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъка...много мъка...мъртва е радостта,когато Родината гине,а сам ти оцеляваш...
  • Допада ми експресивният стих, а и темата...Wali/Виолета Томова/
Предложения
: ??:??