7.02.2021 г., 3:20 ч.

В съня ти аз съм вече 

  Поезия » Любовна
582 0 11

Прости ми, в твоя сън ще закъснея,

че още в моя съм и в буря бясна

на кораба " Обречен " се люлея

и блъскат се вълни със страст ужасна.

 

Сред мълнии и сред пореден гръм

потъва корабът във океана.

Ще оцелея, да! При теб ще съм,

на думата си верен ще остана.

 

Докато трудно плувам към брега

и бурята утихва в миг, почти,

не бива да те подчини тъга,

а вярвай в мене и ме чакай ти.

 

Венче от лайка сръчно си сплети,

да кичи нежно твоята глава.

Уверена със песничка бъди,

танцувай по зелената трева.

 

В съня ти аз съм вече, погледни!

При теб пристигнах и съм уморен.

Ела при мене и ме прегърни,

да стане блянът светъл като ден!

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??