Прости ми, в твоя сън ще закъснея,
че още в моя съм и в буря бясна
на кораба " Обречен " се люлея
и блъскат се вълни със страст ужасна.
Сред мълнии и сред пореден гръм
потъва корабът във океана.
Ще оцелея, да! При теб ще съм,
на думата си верен ще остана.
Докато трудно плувам към брега
и бурята утихва в миг, почти,
не бива да те подчини тъга,
а вярвай в мене и ме чакай ти.
Венче от лайка сръчно си сплети,
да кичи нежно твоята глава.
Уверена със песничка бъди,
танцувай по зелената трева.
В съня ти аз съм вече, погледни!
При теб пристигнах и съм уморен.
Ела при мене и ме прегърни,
да стане блянът светъл като ден!
© Асенчо Грудев All rights reserved.