17.11.2008 г., 8:22 ч.

В търсене на принца 

  Поезия » Любовна
745 0 4
Не ми вярвай. Лъжа те.
Не търси изстраданото в моите сълзи.
Аз все така за нимфоманията съм омъжена
и все така обичам заради емоцията, а не заради нечии очи.

Недей взривява. Отломъци не събирам,
след експлозивни звуци не се обръщам.
Аз чакам този, който в викове раздиращи,
ще запали тишината на изгубено вкъщи.

Не го изтривай безуспешно от ума ми,
не ме лъжи, че не съществува тийнейджърския ми идеал.
Аз цял живот частици от него в другите намирам,
но знам  - него го има някъде цял.

И нека бъдеш питомен, оковал се в дома ми -
мен дивото ще ме води все в тъмните балкани.
И ще правя грехове неморално нечувани,
в борба, въпреки сигурността, той  кръвта в сърцето ми да остане.

И някой ден черното фигура на хоризонта ще очертае,
и ще пресъхнат всичките морета,
и през тях, взрив вековен на всички минали любови, ще прекара
пътя към това, което цял живот в душата ми крещи, преражда се и свети.

 

16.11.2008г.
гр. Пловдив

На този, който все някога ще успее да преобърне света ми. А защо никой досега не успява?

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • той ще те намери...когато му дойде времето...с обич, Събина...
    прекрасен стих...
  • Огледай се може да е близо до теб, но докато се обърнеш него вече може да го няма...Търси...някаде там е...
  • " Аз чакам този, който в викове раздиращи,
    ще запали тишината на изгубено вкъщи."- и той чака някъде...и ще се появи, ей така ненадейно и ще сбъдне всички твои мечти!
    Поздравления, Събина!
  • Аз цял живот частици от него в другите намирам,
    но знам - него го има някъде цял.


    Ще го откриеш-принца!!!
Предложения
: ??:??