8.06.2019 г., 17:42 ч.

Важен? 

  Поезия » Гражданска
462 0 0

Тъй е важен!
Не звъни, а пее...
Понякога само вибрира, а
живота ни контролира.
Калкулира,
фотографира,
времето прогнозира,
хора събира на по бира.
Приятелите ни подбира,
настроенията ни подразбира.
Скъсява разстояния,
изпълнява желания,
изпраща послания и 
благопожелания.
Тъй е важен!
Сканира, складира, датира!
С припечелените ни левчета дори банкира.
С новини актуални ни информира,
събития режисира,
филми за тях прожектира,
музика даже композира.
Респектира!

 

Тъй ли е важен?
Ако електронна отрова ни инжектира?
Ако това върху обичните ни хора рефлектира?
Ако тайно ни разболява и нервира?
Ако вместо нас, той планира?
Ако от близост ни лишава,
тогава какво става?
Далеч ли е времето да ни клонира и
всеки ден нещо човешко да умира?
Тъй ли е важен,
че да не можем
до истината да се доберем?
Хайде да направим разни проби,
той на нас или ние на него сме роби!
Да се спрем,
да разберем,
да изберем!
Щетите до минимум да доведем!
Да не сме пленени, 
нито пристрастени!
Просто да бъдем решени -
силно да обявим по микрофон -
внимавайте със своя... телефон!
ЗримА

© Zlatka Аndonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??