ВАКАНЦИЯ ПРИСТИГА!
Дойде и месец май -
на учението край.
И в последния ни час
със шест завърших аз!
Настроението е лятно...
Привет на тебе, лято златно!
Чао кажи на злата зима...
нека, нека лято има!
Ще караме велосипед,
ще ядем и сладолед.
На морето - ще плуваме като русалки,
спускаме се с писъци във водните пързалки!
И през есента - почернели... черни чак,
на училище ще тръгнем пак.
Училищните песни всички ще изпеем
и от радост пак ще греем!
Ралица Костова
© Ралица Костова Всички права запазени