14.02.2009 г., 21:24 ч.

Валентиновата събота е за двама... 

  Поезия » Любовна
648 0 22
 

 

Дълъг клаксон

накъдри дъждовните линии...

Замълчаха от завист бездомните псета.

Огнен поглед

в прозорец на петия нервно се взира.

На кълбо се присви нетърпението...

 

Тишината

изплашена търси сигналите

и расте със минутите чакане бавно.

Изпод нея

далечните морзови знаци

със почукване се приближават...

 

Слизат бавно:

 „трак - трак", после пак.

Равномерно по стълбите в такт музицират.

Приближават

надолу,  към входа...Сега

тя излиза... Блести... И прощаваш и всичко...

 

Спря дъждът...

А във локвите лампите греят...

В куп бутилкови спомени Трифон

търси компания.

Четиринайсти е днес  

и отива към вечер,

Валентинова събота - пристан за двама...

 

14.02.2009 г.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??