22.10.2011 г., 10:57 ч.

Ваньо и бебето 

  Поезия » За деца
397 0 4

Ваньо е пухкаво и църкащо мишле,
с оранжева блузка, с зелено чанте
и ходи често да си пазарува,
а по пътя казачок и ръченица танцува.


Веднъж си купил много сиренце -
бяло, синьо, топено, кашкавал, масълце.
По пътя едно плачещо бебе видял
и станало му тъжно. Всичкото сиренце му дал.


А бебчето така и не го взело,
при все, че Ваньо давал му го смело,
и плакало с сълзички, до когато
не дошла мама с чаша топло мляко.


А Ваньо се чуди, недоумява,
че млекцето тъй се разхищава –
туй малко бебе, но пие литър по литър
и все по-малко остава за кашкавалени пити.


22.10.2011г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??