27.09.2007 г., 8:05 ч.

Вчера, днес, утре... 

  Поезия
1059 0 23
 

Не мислехме, просто живеехме.

Ден за ден, час по час, мимолетно.

Надбягахме времето с нощни коне.

И нежност, и страст - беше вчера...


Провираме се с лакти сред тълпата.

Превърнали очите си в монети.

С пресметнат риск живота си захапали.

Без спирки за любов - това е днес.


Отчет за непостигнатото, разпиляното.

Бележки, паметта за да разбудят.

И спомени от някога живяното.

С куцукане назад - това ни чака утре...

* * *


Ще си помагаме с бастун и очила.

И ще раздаваме съвети непоискани.

Ще важничим и ще забравяме,

че времето не ни е стигнало...


Да бъдем по-добри и да прощаваме.

С търпение да сгреем сетивата си.

Във делниците да открием празника.

Да посадим дърво вместо ненавист...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??