11.02.2022 г., 6:55 ч.

Вчера, днес, утре 

  Поезия
226 1 8

Вчера е спомен от приказка бяла

в сърцето заключен със златно ключе.

Кукла парцалена, татко и мама…

Паяче от времето мрежа плете.

Първа целувка. Пролет напъпила.             

Гоним мечтите вместо хвърчило.

Семето засято отдавна покълнало.

Лято е! А вчера… вече е минало.

Днес е време да берем плодовете.

Кошници с обич, мъдрост и смях.

Сбъднати ласки в ранната есен.

Най - скъпоценното време за нас.

Днес чувствата са отлежало вино,

а в нощите си търсим топлина.

За двамата единствено е нужно

по пътя да вървим ръка в ръка.

А утре… Зимата не може да е драма,

щом имам теб, щом имаш мен.

Красиво е да остаряваме по двама.

Каква ти старост? Просто…зимен ден!

 

 

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??