25.03.2006 г., 22:12 ч.

Вечен залез  

  Поезия
696 0 1
Грешно е да се презира младостта
да бъда грешница мечтая,
заточена във крепостта,
на запад, късче от безкрая.

Там, където залез вечен
обагря синьото небе във плам
и изгревът е на затвор обречен
сред поглъщащото черно,сам.

Нека си платя за дързостта
да бъда равнодушна пред позора,
наказана между умиращата светлина
и враговете на прекрасната Аврора.

Готова съм до края да изкупвам
гнева всевишен с поглед заслепен,
копнееща да бъда хоризонта,
целуната от залеза смутен.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И това е много хубаво, тук виждам една изгряваще поетеса
Предложения
: ??:??