20.12.2018 г., 14:16 ч.

Вечна е душата 

  Поезия » Друга
414 1 1

Запалени са вече светлините на душата

от подадената искрена приятелска ръка

Не е вечна болката знам и се завръщам

като Феникс възкръснала от пепелта.

 

Безсмислието на мрака не акостира вече.

Смисълът на светлината се набива в очи.

А часът на сбъдването никак не е далече,

Мълчание неразумно, защо да ни гнети!

 

Краткостта на битието е илюзия измамна

Вечна е душата и осеяна с вдъхновение.

Време е тъмата с гръм и трясък да разпоря,

от погледа да блика жаждата за сбъдване.

 

Тази нощ изправен, до брега на сърцето ти

от сънено безмълвие в черно-бяло, уморен.

Очаквам да дочетеш отново ти душата моя,   

защото единствено ти с очите само можеш.

 

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??