5.01.2020 г., 12:34 ч.

Вечност... 5 

  Поезия » Друга
381 0 0

 

Вечност... 5

 

Лятна нощ звездите па́ли,

вятър в клоните играй...

Нежно сетивата га́ли

даже сам в нощта мечтай...

 

С него, в у́нес и душата

превъзбудена в нощта

няма да заспи, когато

я докосва Вечността...

 

А далеч, зад хоризонта,

блясва мълниен светлик

блясва, гасне... да напомня,

че и: Вечността е миг...

 

Тези мълнии далечни,

в хоризонтите пред тях

във нощта самата Вечност

в огнен разпиляват прах...

 

А нощта е днес в съмнение:

аз ли хвърлих този зар?!...

Време и за Дръзновение:

просто, но с разтърсващ чар!...

 

А внезапно, отрезвяващо,

че е с Край и Вечността –

с огнен шлейф и потвърждаващо:

изгоря една звезда...

 

Нейде в полунощ край мене

вятърът за малко спря,

но танцуващи Вселени

грабнаха ме за игра...

 

С летен хлад откъм полето

и с копнеж недоразбран

лъхна нежност, след което:

вечен се почувствах сам...

 

Толкова е тихо!... Тихо

звездна светлина ръми́...

Нови Богове́ родиха

всичко дето предстои́...

 

И видение неясно

от неземна светлина,

удивително прекрасно,

с древен образ на Жена

 

стъпваше към мен полека

в елегантната си власт...

С нея се вървеше леко

просто я последвах аз...

 

... И докоснах я замаян

щом ме разлюля Страстта...

Кратко бе, ала това е:

тайнството на Вечността...

 

05.01.2020.

 

 

 

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??