28.03.2024 г., 6:30 ч.

Вечност 

  Поезия » Свободен стих
81 0 0

 

               В Е Ч Н О С Т

 

Кога свършва това,което не е още започвало,

къде са сенките на не проявената светлина,

как се прехвърля информацията от почвата

и оформя архива на новите семена?

 

Ако не тръгнеш,кога ще се върнеш

от отдавна бленувано пътешествие,

ако на място стоиш,как е възможно да зърнеш,

мечтаните,екзотични,красиви гледки?

 

Най-трудна е първата крачка

към всички далечни дистинации,

Егото където ще бъде мачкано,

преминавайки през непознати субстанции.

 

Кой ще бъдеш ти,

ако не се запознаеш лично със себе си,

ако огънят вътре в теб не гори,

ако не уважаваш екзестенциалните,чужди потребности?

 

В неказването на нищо,

се отразява всичкото,

тишината бавно и точно разнищва,

нарочно премълчаваното умишлено.

 

Как се въздигат нови крале,

как отпадат старите идоли

и как цяло едно поколение

от мрака излиза на видело.

 

Великата спонтанност на откритията

спорадично и отривисто надига глава,

за да могат Истините на Развитието,

да оставят по пътя вярна и точна следа.

 

Ако нямаш смелостта да се покаеш

за всички възникнали грешки,

накрая с респект ще узнаеш,

как Цариците се превръщат във пешки.

 

25.03.2024г.гр.Свищов

 

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??